18.05.2021

Чотири провідні українські компанії підписали Пакт заради молоді – 2025

17 травня Центр “Розвиток КСВ” спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення, Міністерством молоді та спорту України та організацією IREX провели першу у цьому році квартальну зустріч підписантів Пакту заради молоді-2025. 

Метою заходу було обговорення планів і ініціатив Пакту до кінця 2021 року.

У планах Пакту у цьому році: запуск пілотної менторської платформи mentorplace.in.ua,  розробка системи оцінки навичок молоді Skills Lab Pass, сертифікація компаній “Роботодавець дружній до молоді” у межах програми “Мріємо та діємо”, організація виставок Future of Work 2030 та багато іншого.

Марина Саприкіна, Голова Правління Центру «Розвиток КСВ», вітаючи учасників заходу, окремо привернула увагу компаній до двох проєктів, що вперше впроваджуються у цьому році, а саме до Національного тижня молоді та проєкту з менторства.

«Ми йшли до цього проєкту два роки, тому що хочемо щоб усе більше було менторів та менторок для молоді. Ми розуміємо, що це дуже системна зміна, тому готові готувати співробітників компаній до менторства. Сьогодні співробітники компаній, особливо міленіали, хочуть робити щось більше, ніж просто працювати, і в цьому їм може допомогти ініціатива з менторства», – наголосила пані Марина.

Під час зустрічі відбулась також церемонія підписання Пакту заради молоді – 2025 ще чотирма компаніями: Syngenta Україна, PepsiCo Україна, енергетична компанія ДТЕК та компанія Goodvalley Ukraine. 

Відтак на сьогодні Пакт заради молоді – 2025 підписали вже 24 провідні компанії країни.

«Пакт заради молоді – це чудовий майданчик, який був продовжений на наступні п’ять років з нашими ключовими партнерами: Центром «Розвиток КСВ», Фондом ООН у галузі народонаселення. В цьому році до нас приєднався проєкт USAID «Мріємо та діємо». Цей майданчик відкритий для широкого кола партнерів і співпраці, і надзвичайно важливо, що цей майданчик існує для поєднання освітнього і бізнес сектору. Тому що кожна компанія і бізнес, який планує своє майбутнє довгостроково, зацікавлений у компетентних висококваліфікований професіоналах і спеціалістах», – заявила Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України.

«Ми вбачаємо в Пакті платформу для вироблення рішень, які б змогли зберегти й посилити людський потенціал в Україні, а також напрацювання напрямків для реальних інвестицій у молодих людей», – зазначив Павло Замостьян, заступник Представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

«Ми раді долучитися програмою «Мріємо та діємо» до Пакту заради молоді та підтримувати ті хороші речі, які вже почали реалізовуватися протягом попередніх років функціонування Пакту і продовжуватимуть впроваджуватись у спільному партнерстві», – наголосила Юлія Ткачук, заступниця програми «Мріємо та діємо» IREX.

Також під час заходу представники компаній-підписантів Пакту, серед яких Reikartz Hotel Group та Серв’є Україна, розповіли про реалізовані проєкти та поділилися планами на тему зайнятості молоді.

Нагадаємо, що Пакт заради молоді – 2025 об’єднує зусилля компаній, держави та освіти для професійної реалізації молоді. Зобов’язаннями Пакту на найближчі п’ять років є:

  1. Спільно з іншими підписантами Пакту заради молоді сприяти створенню 20000 місць для стажування та роботи молоді в Україні.
  2. Сприяти створенню 1000 партнерств між бізнесом та освітнім сектором щодо якісної освіти та розвитку молоді в Україні.
  3. Надати 1500 молодим людям менторську підтримку з питань професійної реалізації, залучивши більше 1000 представників/ць компаній у якості менторів/ок.

Приєднуйтесь до Пакту та долучайтеся до виконання його цілей!

Детальніше про Пакт на сторінці: https://old.careerhub.in.ua/pact-for-youth-2025/

_____

Програма “Мріємо та діємо” впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується  IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.  

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення – є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами ми працюємо у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей. З 2015 року спільно з Міністерством соціальної політики України впроваджується кампанія «Щастя в 4 руки». Більше інформації про UNFPA та нашу роботу в Україні: www.ukraine.unfpa.org. Стежте за діяльністю UNFPA у Twitter та Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *